torsdag 22 april 2010

Torsdag 22

Idag när vi kom till grindarna sa en av vakterna:”to day you are late you are very late!” Ja
några barn hade faktiskt kommit, Klockan var nio och så tidigt har vi aldrig fått dem till kliniken förr. Det blev en blandning av vuxna och barn. Barnen hade varit här för ett år sedan eller så
Sen kom en ung tjej med en man . Hon ville ha sitt förband på bägge käkarna borttaget. Hon ville äta mat. Fixeringen var gjord på ett annat sjukhus men bara för två veckor sedan!!!!
Alla andra skador hon hade på armar och ben hade inte läkt så vi vägrade förstås att ta bort .
Det känns också lite hopplöst att inte ha någon journal eller rtg som säger vilka skador hon hade fått.
Vi hittade en pub i Migori och tog en cook där. Nästa gång ska vi nog lyxa till med en öl.





Alla är såååå imponerade av Jonas berättelse och vi gläds åt alla teckningar, som låg i det vackra kuvertet. Det var så fint att de på posten ville behålla det!




Meghan, en av de andra gästerna, fyllde år idag. Hellen hade bakat en fantastisk cake och bar in den med 29 tända ljus. Succé.

7 kommentarer:

  1. Hej!
    Är det möjligen så att jag nu kommer att bli lika uppdaterad som mina bloggande föräldrar? Månne att jag kommer att kunna lägg ain en kommentar (efter ett par veckors fruktlösa försök?). Trägen vinner.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att brevet kom fram! Vi var inte säkra på om posten gick att lita på eller om Eyafjellajökull även inverkade på postgången till Kenya...

    Barnen ritade skrev ert brev på morgonen och när jag hämtade dem på kvällen var de skrikarga för att jag skickat iväg dem. Anledning? Konstverken var inte fulländade, det finns alltid lite mer att tillägga, more is more and often not enough...

    I veckan har vi hittat två artiklar om Kenya; en om att FreshFood/Fresh products förlorar ett antal tusen per dag då färska blommor och grönsaker inte kan flygas ut från Kenya. Den andra artikeln var om Linas Matkasse (=prenumerationstjänst för veckomåltider)hade startat en kenyakasse som företaget i initialskede bjöd på och senatre ska erbjuda som extratjänst för svenska kunder att köpa.

    Ikväll jobbar jag på Närakuten, vi har det ganska så lugnt och mest oroliga föräldrar, öron- och halsont och hosta.

    Jonas ser fram emot Valborg, han ska vara med och tända brasan. Alla tre går på simskola och gör framsteg. Simon simmar konsekvent bara under vatten, spottar och fräser och kämpar som en virvelvind för att inte drunkna. Jonas börjar på flyt på längderna och Luisa är nybörjaren.

    Allt gott!
    Elisabet

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Nu har jag fixat slutet-av-månaden-ärenden hos er. För omväxlings skull (I wish) är de stopp i avloppet i källaren och eftersom jag tröttnat på att hinka upp lätt osmakligt vatten varje dag kommer jag att kidnappa er högtryckstvätt för att sätta fart på galoscherna i avloppsrören på Skälsätra (måste hålla koll så att det inte börjar bubbla upp en massa jox hos grannarnas pooler...det vore en otippad helgpresent from a friendlyu neighbour). Eftersom jag inte är en mästare på maskiner är jag i tvivel om vilken av de två ekipagen i garaget som är den rätta; den tunga blå med långt munstycke eller den gula som även har ett munstycke till trallrengöring? When in doubt, kör på båda. jag lastar in dem i bilen och drar tillbaka till Casa Avlopp. Trevlig helg, i Kenya eller i Uganda.

    Ett brev går iväg idag.
    Kramar
    E+S+J+S+L

    SvaraRadera
  4. Förtydligande:
    Parkvägen: über alle Gipfeln ist Ruh
    Bansjövägen: en bubblare
    /E

    SvaraRadera
  5. Hej allihopa
    Här kommer en hälsning från Arvids 10-årskalas.
    20 personer som saknar er!
    Vi sitter här och undrar vilka fem stora vi sett och konstaterar att vi kan nog inte komma på fler än 24 dovhjortar, kanske en hare på ängen, inga älgar men väl många småfåglar.

    Luisa leker med petshopdjuren, alla killar är ute och leker med varsitt svärd och jagar hjortarna kanske. Linnea och Ellen hoppar på studsmattan. Vi vuxna sitter här med varsin kaffe/te och lite fika och vi har det sååå gott.

    Tranor har vi tydligen också på ängen meddelar Björn.

    Planer för kakling - kanske nästa helg!

    Nu kommer alla svärdkillar in och ska titta på film - Natt på muséet 2. Den är riktigt bra faktiskt :-)

    Vi tänker på er och hoppas att ni har det bra!

    kramar

    Arvid
    Linnea
    Mattias
    Jonas
    Simon
    Luisa
    Ellen
    Gustav
    Isak
    Gunnar
    Cecilia
    Elisabet
    Sandoval
    Niclas
    Susanne
    Sofia
    Björn

    PUSSSSSS

    SvaraRadera
  6. Rättelse - vi är bara 17 :-)

    SvaraRadera
  7. Ni är så Underbara!
    Vilket jobb! Vilken resa! Vilka insatser.
    Huset ser bra och fint ut från kullen här på Parkvägen!
    Massor med kramar,
    Rita, Torbjörna och Luiza

    SvaraRadera