onsdag 28 april 2010

Onsdag 28 Sceeningdag

28/4 2010 Noahs födelsedag.

Vi ska ut på skolor, men då vi kom ner stod det ingen ambulans och väntade på oss. Det visade sig att den var i Homa Bay långt bort!
Då blir det an adventure sa Kevin och vi började gå. Han bar stora lådan med allt vi behöver för att undersöka och undervisa.

Avgaser från en lastbil,Huu

Vi gick en för oss ny väg förbi sjukhusets farm med bananplantor m.m. Där fanns kor också, allt går till sjukhuset. Efter en rätt lång promenad nådde vi floden och tog en rank båt över den. Så vandring igen tills vi kom till stora vägen. Där trodde Kevin att vi skulle åka MC, något vi tvärvägrade. Så det blev taxi sista biten på vägar som får backen på Larsboda att framstå som en riktigt fin och jämn väg.


Framme vid skolan fanns inte många elever. De har lov än. Fast en lärare , som var häromdagen med sin 5 åring hon hade lovat Kevin att barnen skulle vara där. ” She forgot” sa Kevin. För en massa småbarn och några större berättade Kevin om tänder och deras skötsel. Sedan visade jag på en modell hur man ska borsta.


Det var ganska många vuxna som ville bli undersökta och många borde komma till oss. Få se hur många det blir.
Vid nästa skola dit vi också gick fanns inte heller några barn så det var bara att börja gå hem igen! Det blev rätt långt så jag föreslog en Colapaus i sta´n. Kevin och Lolah fick varsin mandesi också. Alla tycks alltid vara hungriga jämt. Tror att vi gått ner i vikt.




Det känns lite hopplöst med denna dåliga uppbackning från sjukhuset. Våra pat. betalar ju ibland så mycket som 4000 sh= 400 kr. Vi betalar också till sjukhuset för varje behandlat barn plus ofta också för transport av dem till oss. Många av de inneliggande pat. har inga pengar alls Dessutom betalar vi 900 sh var per dag för mat och husrum. Nu är vi fem i Guest house och det bör ge vinst för sjukhuset, men någon el.från generatorn har vi fortfarande inte.
Var och pratade med mr Okomu igår och klagade och idag fick jag en blomma från den ansvarige maintainern! Högste chefen för sjukhuset har vi fortfarande inte sett till! Visar deras attityd till kliniken känns det som.
Vi var hemma vid ett-tiden och efter dusch och mat satte vi oss ute i skuggan. Jag lusläste Sv. Damtidning. Kändes lyxigt!
Lolah, som måste vara kvar på kliniken till ½ 5, skulle ringa efter oss om någon pat. kom. Det blev en slappis em. för oss.
Hellen har några vänner hos sig i köket. Förunderligt med alla ,som tycks ha all världens tid att bara snacka.




Robert och Lars jobbade med spisen igår och den blev så fin. Han har alla papper från Svennberg, som har konstruerat denna spis.

3 kommentarer:

  1. Ni gor det basta ni kan, tank pa det!

    SvaraRadera
  2. Apropå ugnen: jag har hittat en National geographic-artikel om hur man renar vatten i vanliga pet-flaskor (tillslutna) på metallunderlägg. Skickade med det i brevet!

    Kramar
    Elisabet

    SvaraRadera
  3. ...för övrigt tacksam att ni inte åker motorcykel på den afrikanska landsbygden...

    /Elisabet

    SvaraRadera