söndag 18 april 2010

Kishwa Tembo






Nu måste vi samla oss efter alla intryck vi fått dels av detta speciella ställe och dels av våra game drives.
Vi väcktes av några mjuka jambo och utanför tältet stod Joshua med ett bord med varm choklad i en termos och muggar. Han öppnade alla dragkedjor och satte in bordet. Härligt!
Sen klädde vi oss varmt och 06 30 startade vi vår safari. Vilka vägar, bilen nästan körde fast flera gånger i de djupa hålen. Men vi hade tur! Vi såg en leopard i ett träd och medan han flyttade sig lite högre upp, där han hade sitt byte kom tre lejon allt närmare och sniffade,
Till slut klättrade ett av dem upp och ut på en gren nära leoparden och lejonet röt lite också. Men leoparden fortsatte att äta och till slut gav lejonet upp. När det med stor svårighet skulle gå ner var ett till på väg upp! Vår guide, Atach, sa att lejon inte klättrar i träd och därför drar leoparden upp sitt byte i ett träd där han gömmer det så att gamarna inte heller kommer åt det. Vi såg också en svart noshörning Läste i en broschyr att det bara finns 40 av dessa i hela Masai Mara. (Har sett nu att Masai Mara stavas med ett s och folket massajerna med två.)
Vi åt också en fantastisk picnic lunch vid Marafloden.





En massa krokodiler och flodhästar fanns där. Senare såg vi faktiskt en flodhäst på land! Deras hud tål solsken mycket dåligt så därför går de upp på land nattetid. Vi såg en massa elefanter, dels hjordar med honor och ungar en del så små att de gick under mammans mage! Och dels ensamma hanar.
Alla dessa hjortar, tror att det finns ett 40-tal av dem. En sort har fyra magar som kon. Några har stora harem av honor och en del ensamma. De små är så oerhört gracila.
När vi var tillbaka på Kishwa Tembo bytte vi om och gick ner och badade i poolen. Härligt.
Sedan var det dags för eftermiddagstur på savannen. Denna gång var inte Fabian med, men två engelskor, som var ivriga fågelskådare. De ville se lejon, men det höga gräset dolde dem och även cheetas låg och tryckte någonstans. Då bestämde vi att det räckte med safaris

Vi såg de BIG FIVE








Kvällens middag blev verkligen speciell. Först uppträdde en massa massajer dansade och sjöng och sedan blev jag uppvaktad vid bordet av hela köksstaben plus servitörer med musik och sång och en tårta med fyra ljus där det stod på Good bye and see you soon fast på swahili. Med en Stor kniv skulle jag skära första biten! Oh så rörd jag blev.
Vi försökte med internet där , men signalerna var för svaga, så vi kröp till kojs med varmvattenflaskor.
.

1 kommentar:

  1. Vilka när nu de berömda fem stora? Var det inte med ngn sorts stor gjort/gnu...kudo?
    Lejon, elefant, noshörning, giraff... och?

    SvaraRadera