fredag 16 april 2010

Till Masajland

Om det här vore en ljudfilm, skulle Ni höra hur regnet hamrar på tälttaket och hur åskan mullrar. Vi är i Massai Mara på Kishwa Tembo och det är så overkligt!
Vårt tält har utsikt över den vidsträckta savannen och utanför betar en massa vildsvin och små apor svingar sig i träden. Ja inte nu när det regnar.
Det var en äventyrlig bilfärd hit på 4 timmar. Tur att vi har Fabian som chaufför Han rattar den stora bilen mellan potthål stora som tvättställ.
På ett ställe hade en bil,



försökt köra om en lastbil som fastnat. Då fastnade även den och med hjälp av en massa karlar lyftes den bort. Sedan vidtog ett intensivt vägbygge med allt tillgängligt material bräder, stockar, stenar, grenar och efter en halvtimma kunde även lastbilen köra undan. Då hade hans last av cement lastats av och låg bredvid så det dröjde nog länge innan den, som suttit fast hela natten, kom iväg. Nu var klockan över tolv.
Så det var såååå skönt att komma fram och efter att ha blivit insläppta av vakten och han anropat hotellet ett par gånger körde vi fram. Där väntade chefen. En söt Evelin gav oss varma handdukar att fräscha upp oss med och vid dörren fick vi ett glas juice.


Det var dags för lunch, som serverades utomhus . Vår kypare Elias la en stor linnéserviett i knät och kom sedan med en härlig soppa och en kall Tusker, vilket är det lokala ölet.
I ett stort tält fanns en riklig salladsbuffe med ost! Det har vi inte fått i Migori. På ett annat ställe stektes kött med önskade tillbehör och till efterrätt fick vi en vidunderlig maccademinöt tårta .
Man trodde det skulle regna så vi for inte ut på något game utan promenerade omkring och låg en stund vid poolen! Vildsvinen betade runt omkring, de är inga skönheter precis.



Vi såg ut över den milsvida savannen och njöt verkligen av stillheten. Migori är bullrigt!



Nu är vi tillbaka efter en stor middag. Vi fick skicka ut våra tallrikar och be om halva portioner och ändå kunde vi inte äta upp..


1 kommentar: