torsdag 13 maj 2010

Vi har nu dragit vår sista tand!!!

Vår sista klinikdag.
Det kändes trots allt lite underligt att gå ner dit. lolah hade gjort det så fint med ny ren duk på bordet bredvid stolen och en bukett hisbiskusblommor så vackert. I det andra rummet stod en större bukett från Tobias, intendenten. Han är alltid så glad och charmig. Sedan ville han se Lars ansikte eftersom han gett blommor till mig.
Vi började med en Lennarths goda vän, där han påbörjat en rotfyllning. Lars fixade den plus en fyllningoch hon var så lycklig över behandlingen.
Det kom några vuxna före de 20 skolbarnen. De flesta behövde bara små fyllninger, men några utdragningar blev det. Nu är våra småbilar och pennor nästan slut så vi kunde inte ge alla därav. Men de vi dragit ut på fick ett glasdjur eller en bil beroende på ålder och kön.En flicka med en trångställd 2.a där uppe bedövade jag, men sdan vägrade hon vidare behandling, så hon fick gå. Vi tvingar ingen. Att bruka våld på ett barn ställer vi inte upp på.
likaså kom det en lite underlig pat. vars mor ville att vi skulle dra ut bägge framtänderna där uppe för hon hade sådan värk sedan länge och hade varit sjuk. Vi vägrade. Tog en rtg och den visade att tändena var rotfyllda men en intill var dålig så den rensade Lars.
Tydligen var det något annat problem bakom för Lolah sa att hon varit här förra året och då var hon alldeles gul, Så hon hade definitivt inte blivit hjälpt med att mista två framtänder där uppe.


Senare poserade lolah i ett par fantastiska solglasögon och som avslutning bjöd vi på svensk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar