söndag 2 maj 2010

Vi försöker upptäcka lite mer av Migori

Vi vaknar till regn, ja det har öst ner hela natten. Det är friskt ute så vi tog en långpromenad uppåt vår väg. De bygger så mycket här överallt, speciellt för the goverment, men de verkar inte göra husen färdiga och de som är klara bor inga i.
Längst upp på vägen fick vi se att där var det bara officiella byggnader med pampiga grindar och säkerhetsvakter. Migoris borgmästare, polisstation, kulturdepartementet, jordbruksverket, energidepartementet, distrikts hospital, fina skolor, deras stora fängelse ja allt fanns där för pamparna som styr Migori, och där var vägarna breda och nästan plana.








Turen gick mot byn förbi den muslimska skolan som har barn vi från och ska laga på- in Shala – om de kommer.
Vi upptäckte då att det finns en privat tandläkarmottagning och som öppnade om med ringde på dem!!!




Saknade tidning, vill gärna se hur ställningen blir när kenyanerna skall rösta ja eller nej, till en civillag eller två olika. En annan olycka skedde här i närheten då en matatos prejades av vägen med 6 personer dog.
Då det är söndag kallar alla samfund på folket att gå till kyrkan, övertalning och utropningar sker genom högtalare samt naturligtvis klockringning.
På hemvägen hade en stor släpkärra fått axelbrott och för att komma förbi måsta bilarna göra en ny vägbana i gyttjediket.
En slappisdag med en bok på altanen, men helt plötsligt börjar det åska och regnet kommer som det gör i Afrika inte droppvis utan mer hinkvis.

2 kommentarer:

  1. ska ni ga och halsa pa de som jobbar pa den privata tandlakarmottagningen???

    SvaraRadera
  2. Gummistövlar och reflexer verkar det finnas marknad för...
    Här har vi haft solsken och blåst idag. Nu är det stilla och mörkt ute.
    /Elisabet

    SvaraRadera