lördag 1 maj 2010

Valborg

Kevin och Lolah kom upp för att höra om jag mådde bra. Det var väl gulligt!
Så annorlunda från Er valborg! Känner mig som stintan på fäboden i Säterjäntans söndag. Hon står och hör hur i dalen klockorna slår, nu ringer till kyrkan samman.
När ni alla jobbar frenetiskt för att ställa i ordning allt i och omkring scoutstugan, sitter vi här under ekvatorn och som det känns slösar bort tiden. Idag tre pat. dom fick i och för sig bra behandling men men vilket slöseri med klinikens resurser. Sjukhuset borde marknadsföra kliniken för behoven är stora.
Jag tog första passet, då Lars gick ner för att växla pengar. Det är dags att betala till sjukhuset.
Min pat. hade en partialprotes i ök och den var sönder. Hon hade aldrig tagit ut och borstat den heller. Lyckades laga den riktigt snyggt och kollade sedan de andra tänderna. Förutom en protes där nere fanns det bara rotrester kvar av alla molarer. Usch!!!
Ni tänder brasan i kväll, här tänder man på då och då och var som helst ser det ut. Någon eldningsrisk fem existerar inte. .Det är soporna man bränner upp
När Lars var i stan köpte han en tidning, Daily Nation, och den är intressant att läsa. Både om alla diskussioner om den nya konstitutionen där kyrkan nu enats sig för no. Tidigare var många för yes. Abortfrågan är stor här liksom om, som visst ett förslag säger, muslimerna ska ha sina domstolar i områden där de är i majoritet. Ett land två civillagar! This is Africa.



Som vi sett är hela Afrika engagerad i fotbollsVM. Proudly sponsor osv.
Idag är några män sysselsatta med div. reparationer i huset Få se om vår toa, som kräver tre eller fyra spolningar med bra vatten varje gång. Tänk om de fixat den. De droppande kranarna har tätats i alla fall.
Nu är kl. kvart över fyra och man har inte ringt efter oss på kliniken. Plötsligt en störtskur.
Vi sitter ute och lusläser tidningen. Ser att Hellens kökshjälp just slaktat en höna. Maten är härligt kryddad och vi har lärt Hellen laga parisare.
Snälla skriv gärna kommentarer till denna litania.

2 kommentarer:

  1. Tank att ni inte behovde ga eld vakt!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vi pratade mycket om er igår på Valborg. På torsdagen gjörde vi iordning och alla undrade om fikabrödet skulle räcka. Angelika var inte där och vi hade inte mor där för att avgöra om det var nog.
    Det vekar som om det räckte iallafall. Gunnar slet som vanligt och Ann och Tina och de andra scouterna. Pojkarna Ribeiro gjorde så gott de kunde och var väl lika mycket uppspelta som ivägen och stundtals till nytta. På själva Valborg stod Lu, Simon och jag i fiskdammen och Lu var mäkta stolt över att få titta ut från fiskdammen och kaxigt hälsa på sina dagiskompisar (cred vid fyra års ålder). Jonas var extremt uppspelt över att få tända brasan och det slumpade sig så att han efter fackeltåget kom att stanna precis framför där vi stod. Stolt som en tupp var han spelevinken...
    Innan brasan tändes fixade vi med förberedelser och Jonas och Simon lyckades smila till sig sockervadd och kakor och....= gick ingen nöd på dem.
    Däremot tillskrev Simon sin uteblivna fruktkorgstur till att han inte hade morfar med sig. Bättre lycka på scoutlotteriet; Lu vann ett rosa (surprise) campingset och Simon två matkåsor. Numera ätr vi bara på matkåsor och campingset hemma (dvs barnen, jag och Sando är fortfarande svaga för porslin).

    Kramar
    Elisabet

    SvaraRadera